Facebook wil overal internet met drones van Titan Aerospace

Het gerucht gaat dat Facebook voor omgerekend 43 miljoen euro Titan Aerospace, de maker van door zonnepanelen aangedreven drones, wil overnemen. Het doel van deze overname zou zijn om ook afgelegen gebieden op de wereld van internet te voorzien.Facebook zou Titan Aerospace na de overname 11.000 drones van het type Solara 60 willen laten bouwen. Zo zouden ze de hele wereld van internet willen voorzien, te beginnen met Afrika. Mocht de overname doorgaan, dan zou het plan de gehele productie van Titan Aerospace in beslag nemen. De drones zouden vliegen op een hoogte van 20 kilometer, waar ze met behulp van zonnepanelen vijf jaar kunnen blijven rondzweven zonder te hoeven landen.

Internet.org

Het in 2012 opgerichte Titan Aerospace is gevestigd in het Amerikaanse New Mexico. Het bedrijf heeft als doel om de drones taken van satellieten over te laten nemen. Dat zou heel veel in kosten schelen. Facebooks streven zou onderdeel zijn van het Internet.org-inititatief, om afgelegen gebieden en de ontwikkelingslanden van internet te voorzien.

Net als Google

Komt het project je ook zo bekend voor? Het doet inderdaad wel heel erg denken aan Project Loon van Google. Bij dat project streeft Google ernaar om ballonnen in de stratosfeer te brengen. De vloot ballonnen zou zich eveneens op een hoogte van 20 kilometer bevinden en te besturen zijn door de ballonnen omhoog en omlaag te laten bewegen in de windstromen in de stratosfeer.