Microsoft wil van XP-gebruikers af bij nieuwe update

Microsoft wil wel heel graag dat je update naar Windows 8.1. Het bedrijf beŽindigt alle support voor Windows XP op 8 april aanstaande beŽindigt. Het OS bestaat al een behoorlijke tijd en kent nog steeds veel aanhangers (onder andere vanwege misstappen met Windows Vista).


Microsoft wil van XP-gebruikers af bij nieuwe update


Om gebruikers van XP over te halen om over te stappen naar een nieuwer besturingssysteem, worden Windows XP-gebruikers gebombardeerd met pop-ups. Gebruikers die de automatische Windows Updates aan hebben staan, krijgen vanaf 8 maart berichtjes met de notificatie dat Windows geen 'life support' meer gaat verlenen voor Windows XP.Pop-up bombardement

In de pop-up zal ook een link te zien zijn die doorverwijst naar een landingspagina, met daarin alle details over hoeveel moois en belangrijks je wel niet mist als je niet onmiddelijk overstapt naar Windows 8.1. Om het voor gebruikers makkelijker te maken om over te stappen, is Microsoft een samenwerking aangegaan met Laplink. Windows XP gebruikers kunnen gebruik maken van PCmover Express voor Windows XP. Deze gratis datamigratie-tool maakt het voor gebruikers makkelijker om bestanden van Windows XP naar Windows 7 of Windows 8.x over te zetten.

Lente-update

Voor iedereen die er over denkt om over te gaan: de 'lente-update' van Windows 8.1 is af. De uptdate die gericht is op apparaten zonder touchscreens, heeft de rtm status en is op 8 april - als Microsoft stopt met het ondersteunen van XP - af. In de update krijgen apps uit de Windows Store een titelbalk met daarin een knop om ze te minimaliseren en te sluiten. Ook krijgen ze een icoon op de taakbalk van de desktop, waardoor ze zich als reguliere apps gedragen. Dat zou de twee verschillende omgevingen van Windows 8.1 dichter bij elkaar moeten brengen. Bovendien is er een afsluitmenu toegevoegd.

Bron: DailyTech en Tweakers