Speel Tetris op je visitekaartjes

Er is weer een geniaal kickstarter-project onderweg: een GameBoy voor visitekaartjes. Die liggen met de opkomst van LinkedIn toch alleen maar stof te vangen op je bureau, dus kun er maar beter iets nuttigs mee doen. Er Tetris op spelen, bijvoorbeeld.Arduboy

Dat bedacht Kevin Bates uit Oregon. Hij maakte een GameBoy look-alike die niet alleen je gegevens laat zien, maar tegelijkertijd een kleine handheld is waar je Tetris op kunt spelen. Hij heeft het kleine hebbeding de Arduboy heeft genoemd. Dit omdat het is gemaakt uit de ruggegraat van een Arduino board, gekoppeld aan een klein OLED scherm.

Zelf knutselen

Dankzij alle positieve feedback heeft Kevin besloten om het project binnenkort op Kickstarter te plaatsen, ook voor mensen met twee linkerhanden. Zij kunnen het apparaat heel eenvoudig zelf in elkaar knutselen. Het plan is om de Arduboy kits voor tenminste $30 te verkopen en om de instructievideo’s zo eenvoudig mogelijk te maken. Geen fan van Tetris? Geen probleem, Bates is ook van plan om een versie met Pokemon te maken.