Facebook Messenger nu ook voor Windows Phone

Facebook heeft Messenger nu ook beschikbaar gesteld voor de Windows Phone. De applicatie biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de iOS en Android versie, al missen er nog wel een aantal features. Het is de eerste app van Facebook voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft.


Facebook Messenger nu ook voor Windows Phone


Het was al wel mogelijk om te chatten op Facebook met de Windows Phone via de Berichten-app op het toestel. Deze dienst ondersteunde echter geen groepsgesprekken. Ook was het versturen van stickers niet mogelijk en zou hij volgens geruchten bij de volgende update verdwijnen. De Facebook Messenger app biedt deze mogelijkheden wel, net als het sturen van foto’s en het delen van je locatie.

Geen chatheads

Helaas missen er een aantal functies die wel aanwezig zijn bij de app op iOS en Android. Zo verschijnt tijdens het chatten geen foto in beeld van de persoon waarmee je een actief gesprek voert. Deze zogenaamde ‘chatheads’ maken het mogelijk snel te schakelen tussen actieve chatgesprekken. Gesproken gesprekken kunnen ook nog niet worden verzonden.

Bron: PcWorld