Niemand koopt iPhone 5C

Maar weinig mensen lijken ge´nteresseerd te zijn in de iPhone 5C. Volgens bronnen van Digitimes heeft Apple ruim 3 miljoen onverkochte toestellen op de plank liggen die het bedrijf maar niet kwijt kan raken.


Niemand koopt iPhone 5C

Om die reden zou Apple ook al lang geen 5C's meer bestellen. Sinds eind vorig jaar zijn er geen nieuwe telefoons meer binnengehaald. Volgens de bronnen is vooral de prijs van de smartphone de boosdoener. Het goedkopere broertje van Apples laatste smartphone, de iPhone 5S, bleek duurder dan gedacht. Klanten geven liever de extra 100 euro uit voor de 5S, die beter en robuuster is dan de plastice 5C. Ook het kleine scherm van 4 inch is niet populair bij consumenten.


Geen prijsverlaging
Volgens dezelfde bronnen is een prijsverlaging van de 5C geen optie, omdat Apple strenge contracten heeft afgesloten met leveranciers en providers. Daardoor moet de afgesproken prijs (rond de 600 euro) overal gelijk blijven.

Het is geen verrassing dat de 5C een stuk slechter verkoopt dan de 5S, maar dat Apple er zo weinig zou verkopen was niet bekend. Tim Cook zei enkele maanden geleden al dat "de telefoon het niet doet zoals we hoopten."