Betaalzender HBO is vanaf vandaag in het zenderaanbod van het interactieve tv-product van Tele2 opgenomen. HBO en Tele2 hebben na lang onderhandelen hierover een overeenkomst gesloten.
Tele2 gaat de drie hoofdkanalen HBO1, HBO2 en HBO3 in HD-kwaliteit aan klanten in aanvullend premiumabonnement aanbieden. Daarnaast is ook het video on demand-platform HBO on Demand bij Tele2 beschikbaar. Later dit jaar wordt de mobiele streamingdienst HBO GO aan het HBO-aanbod bij Tele2 toegevoegd. HBO biedt de nieuwste series en de grootste films; met Nederlandse ondertiteling en zonder reclameonderbrekingen. Abonnees mogen HBO-series slechts enkele uren na de Amerikaanse uitzending in Nederland verwachten waaronder afleveringen van True Detective, Girls en Looking.

Caiway blijft achter

Na de komst van HBO bij Tele2 blijft alleen Caiway als middelgrote Nederlandse tv-aanbieder achter bij het aanbieden van de betaalzender. Caiway dat tot twee jaar geleden als meest vooruitstrevende tv-aanbieder bekend stond is al langere tijd met HBO in onderhandeling maar dit heeft nog niet tot resultaat geleid. Alle grote aanbieders in Nederland KPN, UPC, Ziggo en CanalDigitaal bieden HBO al langere tijd aan klanten aan.