Instagram sluit grote advertentiedeal

Instagram heeft een grote deal gesloten met een advertentiebedrijf. Volgens website Ad Age gaat het sociale fotonetwerk voor ruim 720 miljoen euro met media-bedrijf Omnicon in zee om gebruikers advertenties te tonen.


Instagram sluit grote advertentiedeal

Dat meldt de website op basis van anonieme bronnen. Volgens de bronnen betekent de deal dat gebruikers advertenties in hun tijdlijn te zien krijgen van bedrijven die samenwerken met Omnicon.
'Kwaliteitsfoto's
Omnicon is een bedrijf dat advertentiegroepen aanstuurt van allerlei verschillende reclamebureau's. Het bedrijf bevestigde de deal samen met Facebook, dat Instagram in 2012 overkocht, maar gaf geen nadere details. "Dit verandert niets aan de huidige advertentiestrategie," meldt de marketing-directeur van Instagram, Jim Squires. "Gebruikers krijgen een bepaald aantal mooie kwaliteitsfoto's en video's te zien krijgen van speciaal geselecteerde merken die al sterk op Instagram actief zijn."
Verdienmodel
Instagram werkt al een jaar aan een verdienmodel dat is gebaseerd op advertenties. Het fotonetwerk begon daar een jaar geleden al mee door enkele standaardadvertenties te tonen van grote merken als Levi's en Ben & Jerry's. Die advertenties waren echter alleen gebaseerd op de leeftijd en het geslacht van de gebruiker. De nieuwe advertenties moeten van hoge kwaliteit worden en per stuk worden geselecteerd, zegt Instagram. "We werken daarbij samen met een zorgvuldig geselecteerde groep adverteerders, die de ads laten zien over de lange termijn. Zo wordt de gebruikers tijdlijn niet volgespamd met allemaal irrelevante advertenties."