Nederland telt nog 1 miljoen Windows XP gebruikers

Het heeft een behoorlijke poos geduurd, maar het leven van Windows XP loopt op zín einde. Het in 2001 geÔntroduceerde OS wordt vanaf volgende maand niet langer ondersteund door Microsoft. Dat wordt nog een probleem, aangezien er nog 1 miljoen gebruikers zijn in Nederland.


Nederland telt nog 1 miljoen Windows XP gebruikers


In het afgelopen kwartaal is het aantal gebruikers wel met 225.000 gedaald, aldus Microsoft. Om gebruikers zo snel mogelijk over te laten stappen is Microsoft onlangs al begonnen met het tonen van pop-ups waarin voor het wegvallen van ondersteuning wordt gewaarschuwd. Daarnaast zal Microsoft ook vanaf eind maart in zestig BCC-winkels door het hele land servicepunten inrichten om consumenten in te lichten.

Op windowsxp.nl kun je controleren of je computer nog XP draait, en krijg je ondersteuning in een soft- of hardware-upgrade. Gebruik je zelf nog XP? Computer Idee geeft je 10 oplossingen om na die datum verder te gaan nu XP stopt.

Niet meer veilig

Waarom Microsoft graag wil dat al die XP-gebruikers overstappen? Ze stoppen niet alleen met het verkopen van Windows 8.1, maar op 8 april wordt ook gestopt met het geven van ondersteuning aan Windows XP. Komen hackers daarna achter een gat in de beveiliging, dan heb je pech: dit wordt dan niet meer gedicht. Vanaf 8 april is het dan ook niet meer veilig om het besturingssysteem te gebruiken.

Bron: Apparata.nl