Boze ouders klagen Google aan

Google krijgt een rechtszaak aan de broek van ouders wiens kinderen een gratis of niet al te dure applicatie aankochten in Google Play, om vervolgens hun ouders behoorlijk op kosten te jagen door zonder toestemming in de applicatie allerlei dingen aan te schaffen.


Boze ouders klagen Google aan


GigaOm laat weten dat de rechtszaak bij een moeder uit New York vandaan komt, wiens vijf jaar oude zoontje zich behoorlijk had uitgeleefd tijdens het spelen van Marvel Run Jump Smash op een Samsung Galaxy tablet. Ze kreeg een rekening van $65,95 voor in-app aankopen.

Gratis maar verslavend

De eisers klagen dat Google Play gebruikers spellen gratis of voor een lage prijs laat downloaden, maar de spelletjes vervolgens heel verslavend maakt en ze inricht op in-app aankopen. Ook is het mogelijk om in-app virtuele valuta in grote hoeveelheden aan te kopen, soms zelfs voor $100 of meer.

Achteloos wachtwoordbeleid

​De rechtszaak kaart ook het achteloze wachtwoordbeleid van de zoekmachine aangekaart. Google laat je een keer inloggen voor het downloaden of kopen van een spel, of voor het kopen van digitale valuta in de app. Maar als het wachtwoord eenmaal is ingevoerd, kun je een half uur lang aankopen doen voordat je wordt gevraagd je wachtwoord opnieuw in te toetsen.

Kinderen laten kopen

Deze praktijken zijn ontworpen om kinderen zonder daarvoor toestemming te hebben van hun ouders in de app aankopen te laten doen. De aankopen worden vervolgens aan de ouders gefactureerd, aldus het advocatenkantoor dat de zaak aan zal spannen.

Bron: Thenextweb