Tinder geeft celebrities geverifieerde accounts

Celebrities als Lindsay Lohan en Ashton Kutcher kunnen binnenkort gebruik maken van geverifieerde accounts op Tinder. Zo weten gebruikers die een beroemdheid tegenkomen op de dating-app of ze te maken hebben met de echte celeb of met een oplichter.


Tinder geeft celebrities geverifieerde accounts

Dat laat de CEO van Tinder, Sean Rad, weten aan de Hollywood Reporter. Volgens Rad krijgen veel beroemdheden maar weinig 'matches', omdat niemand gelooft dat zij echt zijn. Tinder-gebruikers moeten op de dienst inloggen via hun Facebook-account, maar Rad zegt dat celebrities daar vaak een valse naam gebruiken.


Net als Twitter
Het systeem doet denken aan dat van Twitter, dat accounts van beroemdheden ook een blauw vinkje geeft. Daarmee geeft het sociale netwerk aan dat het in het echt gaat om de desbetreffende persoon.


Veel gebruikers
Tinder groeit ondertussen gestaag door. Bij de sociale dating-app kan de gebruiker andere Tinderaars zien en die goedkeuren of wegdrukken. Als beide Tinderaars elkaar leuk vinden, kunnen ze met elkaar praten en op een date gaan. De dienst werd in 2012 opgericht en heeft inmiddels 750 miljoen gebruikers.