Telegraaf werft nieuwe abonnees met iPads

De Telegraaf denkt eindelijk de oplossing gevonden te hebben: na jaren van daling in het aantal abonnees, zou 2014 eindelijk het jaar van stabilisatie moeten worden. Hoe de krant dat gaat doen? Vooralsnog door het weggeven van gratis iPads bij het afnemen van een abonnement.


Telegraaf werft nieuwe abonnees met iPads


Goede actie

De iPad-actie doet het tot nu toe ontzettend goed, in januari 11.000 en in februari 15.000 nieuwe abonnees, zei financieel directeur Fred Arp bij de presentatie van de jaarcijfers van moederconcern TMG. En dat was ook nodig, na een zwaar jaar vol reorganisaties.

Flink geschrapt

Vorig jaar werd flink ingegrepen bij TMG: honderden vaste banen werden geschrapt en de aandacht werd naar goedlopende merken verlegd. Hierdoor ging het ge´mplodeerde sociale netwerk Hyves ter ziele. Deze ingreep zorgde voor een goed jaarresultaat over 2013. De extra miljoenen die binnen kwamen worden nu in het behoud van de belangrijkste titel gestopt: de Telegraaf.

Cadeau-acties

Ondanks positieve geluiden en nieuwe investeringen zullen de advertentie-inkomsten van TMG echter in alle takken blijven afnemen. Cadeau-acties moeten de dalende abonnee-aantallen bij kranten tegengaan, maar in hoeverre dit kan blijven compenseren voor het afnemen van advertentieopbrengsten is de vraag.

Bron: de Volkskrant