Tim Berners-Lee: "Ik had geen kittens verwacht"

Het internet vierde gisteren zijn 25e verjaardag en heeft in dit tijdsbestek de nodige veranderingen teweeggebracht. Maar wat uitvinder Tim Berners-Lee het meest verraste, was de fascinatie die internetgebruikers ontwikkelden voor kittens.


Tim Berners-Lee: "Ik had geen kittens verwacht"


Berners-Lee nam gisteren deel in een Q&A op Reddit. Op de vraag hoe hij niet had verwacht dat het internet ooit gebruikt zou worden, antwoorde hij kort maar krachtig: kittens.

Bezorgd en enthousiast

De rest van de antwoorden die hij aan gebruikers gaf waren ook niet heel joviaal. Wel gaf hij aan tegelijkertijd Ďbezorgd en enthousiastí te zijn over de toekomst van zijn uitvinding. Ook gaf hij zijn mening over Edward Snowden, waarover hij zij dat de klokkenluider nog wel eens degene zou kunnen zijn die onze samenleving zou redden.

Bescherm klokkenluiders

"Omdat hij geen ander alternatief had als geŽngageerde journalist, voorzichtig was met hoe alles naar buiten kwam en voor de hele wereld een belangrijk nut creŽerde, denk ik dat hij beschermd zou moeten worden. We zouden altijd middelen moeten hebben om mensen zoals Snowden te beschermen. We denken prefecte systemen voor overheden te kunnen ontwerpen, maar we weten best dat deze nooit echt perfect zullen zijn," aldus Berners-Lee.

Bron: Mashable