Nieuw PayPal-beleid stimuleert crowdfunding

Vorig jaar beloofde het bedrijf zijn beleid al aan te passen omdat het kritiek kreeg vanwege het bevriezen van grote bedragen voor crowdfunding, maar daar komt vanaf vandaag verandering in.


Nieuw PayPal-beleid stimuleert crowdfunding


Zoals het er nu naar uitziet, heeft PayPal nauw samengewerkt met crowdfunding websites om elke campagne die de diensten van het bedrijf wil gebruiken te verifiŽren. Het bepaalt zelf of een campagne wel echt een crowdfunding project is, dat geen garantie geeft over het uiteindelijke product. Als een campagne de stempel van een dergelijk project heeft gekregen, dan eist PayPal dat er een disclaimer op de campagnepagina wordt geplaatst. Het moet heel duidelijk zijn dat je als ondersteuner van een product je beloning wel eens niet zou kunnen krijgen.

Geen boze klanten op de stoep

Voorheen had PayPal al problemen met crowdfunding, omdat veel websites de bedenkers van een product toestaan om de ontwikkeling van een project stop te zetten voordat ze klaar zijn met het eindproduct. Met de nieuwe maatregel wil PayPal voorkomen dat boze klanten vervolgens bij hen op de stoep staan. Wellicht is de nieuwe regel van PayPal een beetje streng, er is ook een groot pluspunt: het bedrijf erkent nu ook campagnes voor goede doelen (zelfs als ze persoonlijk zijn).

Bron: Engadget