Utopia blijkt voor SBS en producent Talpa, ondanks een inzinking na de start, een blijvend succes. De realityserie wist donderdag meer dan een miljoen kijkers te trekken voor SBS6.

Tijdens de eerste afleveringen kwam Utopia al eens boven het miljoen kijkers uit. De kijkcijfers zakten daarna iets in maar zijn stabiel gekregen en weer iets opgeklommen tot boven het miljoen. Het is daarmee voor SBS6 een groot succes, zeker gezien het tijdstip van de uitzending. SBS6 had donderdag in de vooravond meer dan 16 procent marktaandeel.

Utopia verkocht aan Amerika en Turkije
Voor producent Talpa is Utopia in Nederland wederom een proeftuin. John de Mol heeft zelf het laatste woord over hoe er met het format wordt omgesprongen en als hij niet tevreden is wordt er direct ingegrepen. Eind januari zijn de rechten verkocht aan de Amerikaanse Fox en de versie van Utopia op die zender moet 'zwaarder en primitiever' worden dan de Nederlandse. De rechten zijn onlangs ook al verkocht aan Turkse commerciŽle zender en in veel landen, waaronder Duitsland, wordt onderhandeld.