De overname van Ziggo is nog niet rond maar het Amerikaanse bedrijf Liberty Global heeft al de zinnen gezet op meer Europese kabelbedrijven. Dat nieuws sijpelde op het Cable Congress van Cable Europe door.

Het was de Nederlander Manuel Kohnstamm van Liberty Global die dit nieuws liet doorschemeren. Daarbij lijkt het vizier nu vooral op kleine kabelbedrijven gericht. In Nederland maakte het Delta Kabel – dat in Zeeland actief is – bekend dat men de mogelijkheid voor overname van haar kabelnetwerk door een internationale zakenbank laat onderzoeken. Dat wil niet zeggen dat Liberty Global in Delta Kabel geïnteresseerd is als dit bedrijf besluit haar kabelnetwerk in de verkoop te zetten.

Overname Ziggo volgens planDe overname van Ziggo en het daarbij behorende definitieve overnamebod verloopt volgens plan. Deze week werd bekend dat belangrijke Britse en Amerikaanse hedgefondsen – die dertig procent van de aandelen van Ziggo in handen hebben – positief over het overnamebod gestemd zijn. Hierdoor lijkt de zakelijke kant van de overname van Ziggo een formaliteit te worden. Liberty Global moet daarnaast oom toestemming van de Nederlandse en Europese mededingingsautoriteiten krijgen.

VodafoneVolgens Emerce ontkent Liberty Global-topman Mike Fries dat Vodafone op haar beurt een overnamebod op Liberty Global wil uitbrengen. Fries waardeert het eigen bedrijf op een waarde van rond de tachtig miljard dollar. Vodafone heeft dit bedrag echter wil in kas nadat het eerder dit jaar haar belang in het Amerikaanse bedrijf telecombedrijf Verizon voor honderddertig miljard euro verkocht.