De bezoekers van het Cable Congress van Cable Europe hebben de Interactieve CI+ module Ziggo tot belangrijkste innovatie van 2013 in de kabelsector gekozen.

De Interactieve CI+ module maakt het op nieuwe televisiemodellen die CI+ versie 1.3 ondersteunen om zonder tv-decoder van het interactieve tv-platform van Ziggo gebruik te maken. Al eerder maakte Ziggo enkele veel gebruikte niet interactieve tv-decoders via een firmware-update voor interactieve diensten als video on demand en uitgesteld kijken geschikt. Het maakt hiervoor gebruik van het CloudTV-platform van het Nederlandse bedrijf ActiveVideo. Inmiddels zijn via dit platform meer 310.000 tv-decoders en televisies via de Interactieve CI+ module voor interactieve TV geschikt.

Zelf zenderpakket kiezen minder innoverendNaast Ziggo was onder meer het Noorweegse kabelbedrijf GET voor de Innovation Award 2013 genomineerd. Deze biedt klanten de mogelijkheid om naast het standaardpakket van twintig zenders zelf de overige twintig zenders te kiezen. In Nederland is onder een deel van tv-abonnees ook de wens hoorbaar om zelf een deel van het zenderpakket te kiezen. TV-aanbieders stellen dat deze manier van het samenstellen van het tv-pakket veel duurder dan de huidige pakketstructuur is. Ook zou het voor nichezenders moeilijker worden om in het huidige medialandschap te overleven.