De eerste aflevering van het achtste seizoen van de Nederlandse politieserie Flikken Maastricht is direct de best bekeken aflevering ooit. Ruim twee miljoen mensen keken naar de TROS-serie.
Flikken Maastricht bij de komende jaren nog op het televisiescherm te zien. De TROS maakte vorig jaar bekend dat het met producent Eyeworks tot overeenstemming was gekomen dat Flikken Maastricht tot en met het tiende seizoen gemaakt wordt. Net als vorige jaren zorgt Flikken Maastricht voor een kijkhit op vrijdagavond op Nederland 1. Met een marktaandeel van 26,7 procent was Nederland 1 bij uitstek de best bekeken zender op prime time. Het NOS Journaal dat voorafgaan aan Flikken Maastricht werd uitgezonden was met 2,3 miljoen kijkers nog beter bekeken.

Veel gastrollen

In het achtste seizoen zijn Victor Reinier en Angela Schijf weer de belangrijkste gezichten in Flikken Maastricht. Er zijn ook vaste rollen voor Oda Spelbos, Sergio Romero IJssel, Ria Eimers en Jamie Grant. Daarnaast krijgen onder anderen Martijn Nieuwerf, Javier Guzman, Marjolein Beumer, Ellen ten Damme, Terence Schreurs en Henk Poort gastrollen in afleveringen van Flikken Maastricht.