RTL 4 heeft een Nederlandse primeur op haar naam staan. Het heeft afgelopen maandag een aflevering van de Amerikaanse serie Unforgettable eerder uitgezonden dan in Amerika.




Het gebeurt steeds vaker dan in Nederland afleveringen van Amerikaanse series binnen enkele dagen op open net-zenders als RTL 4, SBS6 en Veronica te zien zijn. Bij betaalzender HBO zijn eigen series zelfs al binnen 24 uur naar eerste Amerikaanse tv-vertoning te bekijken. Maar RTL 4 is tot nu toe de eerste zender in Nederland die een aflevering van serie eerder heeft uitgezonden dan de Amerikaanse zender die de betreffende serie heeft laten produceren.

Unforgettable Till Death

De aflevering Till Death van de serie Unforgettable was maandag in Nederland te bekijken terwijl de Amerikaanse zender CBS deze aflevering pas in april in haar programmering heeft opgenomen. Of het eerder uitzenden van afleveringen Unforgettable past in de distributieovereenkomst die RTL met CBS heeft gesloten, blijft onduidelijk. Op vragen van de programmaredactie van Totaal TV hieromtrent, heeft RTL na meermalen aandringen niet geantwoord. De tv-serie is op dit moment aan zijn tweede seizoen bezig. CBS heeft een derde seizoen besteld.