De Concertzender worstelt voor de zoveelste keer in haar bestaan met de financiŽle aspecten die haar voortbestaan bepalen. De zender laakt het weigeren van Ziggo om haar door te geven.

Voor de zoveelste keer in zijn ruim dertigjarig bestaan dreigt de kleurrijke Concertzender ten onder te gaan. Daarom is er op 6 mei een benefietconcert in de Amstelkerk in Amsterdam. Grootheden als Liza Ferschtman, Yuri Honing, Erik Bosgraaf en het Ragazze Kwartet treden gratis op, om de zender die zoveel live opnames van hun concerten uitzendt te steunen.

Concertzender niet bij Ziggo
Recent zijn twee hoofdsponsors afgehaakt. Het betreft Muziekcentrum Vredenburg en Conclusion, samen goed voor een ton, maar de Concertzender ziet het desondanks positief in voor de toekomst. Wel laakt de Concertzender nog altijd de weigering van Ziggo om de zender op haar kabelnetten door te geven. Sinds de landelijke publieke omroep afhaakte en met Radio 6 kwam is de zender bij Ziggo van de kabel verdwenen. Enkel in Amstelveen (na veel actie door de toenmalige programmaraad) en in Utrecht (waar de Concertzender met lokale instanties samenwerkt) is de zender op het FM-kabelnetwerk van Ziggo te horen. Dit kost de zender veel luisteraars en ook sponsors. UPC geeft Concertzender wel landelijk op haar kabelnetten door en de zender kent een hoogwaardige online stream. Liefhebbers die de zender willen steunen kunnen dit ook doen middelsinternetaankopen bij hun Sponsorkliks.