Sinds de aankondiging van Jeroen Pauw en Paul Witteman om eind mei met hun programma te stoppen doen geruchten de ronde rondom een nieuwe show voor Eva Jinek. De NPO is er nog niet uit.

Vast staat dat er een nieuwe late night talkshow moet komen op doordeweekse dagen. Waar Eva Jinek, nu met haar interview programma op Nederland 2 en op zondag op Nederland 1 te zien, heen gaat is nog onduidelijk. Pauw Witteman, die na de zomer niet meer terugkeert op de late avond, krijgt mogelijk een cultureel programma op de huidige plek van Jinek op zondag.

EO wil ook tijdsslot Penw
Niet alleen KRO-NCRV heeft interesse om het tijdsslot van PenW over te nemen, maar ook de EO ziet er wel brood in om een 'stabiel duo' op dit tijdstip te programmeren. Knevel en van den Brink vullen nu al in de zomerperiode het tijdsslot van PenW. Of Eva Jinek hier een programma krijgt is dan ook nog niet zeker, maar al eerder geopperd. Jeroen Pauw gaat na de zomer vooralsnog tot het einde van dit jaar solo door op het huidige tijdstip van PenW, waarvan 23 mei na acht jaar de allerlaatste uitzending is. Wat vaststaat is dat alle betrokken presentatoren ook na de zomer prominent op Nederland 1 en 2 aanwezig blijven.