Prsh. te gjitheve. Kam disa dite qe mundohem ta bej me emu kete aparatin (Metronic directbox3) Eshte me Ali 3329b1 chip. nga sa kerkova ne net, eshte klon me shume modele te tjere, por kur i hedh aparati nuk ben boot, thjesht lampexhon drita ne display. kam gjetur vetem tre softe, qe jane originalet pa emu, dhe vetem ato merr. Te vetmin soft qe gjeta me emu,qe tani nuk po e gjej dot me,ishte nje echolink , por kishte problem me gjetjen e kanaleve, edhe pse nxirrte sinjal, nuk i memorizonte.
Sipas programit Ali Firmware fixer 1.4b kur i bej extrakt firmwarit me nxjerr qe eshte klon me keto modele:


Manufactured: SANDMARTIN (SMT) 3329B

CLONES:
----------------------------------------
- FTE Max S100/S120/S200/S300/S300-SM
- Univers U4111/4113/U4114
- Echolink EL-700-FTA/EL-700-FTA-Plus /EL-707-FTA-Plus/EL-3020/EL-777/EL-888/EL-3020
- Alphavision 700-CA-Plus/800-CA-Plus /700-FTA-Plus/800-FTA-Plus
- DigiClass DSR-9001-Class /DSR-8002-Class
- EngelSat ES-3500
- FTA 100-Plus/200-Plus/300
- Megasat 4000-FTA
- Inpax X-2007/X-2007-FTA /X-2007-FTA-Small/X-2007-CA
- SatConn SC-9001/SC-9002 /SC-9003-SM
- Titan TX-2000/TX-2000-Black
- Truman Xtream2
- Samsat FTA-200-Plus/FTA-100-Plus /FTA-300
- Rifort DVB-8004/DVB-3023
- PowerSat P-1/P-2
- WizTech 2100-IR
- Starsat SR-X40D/SR-X4000D/SR-X4200D /SR-X5100/SR-X5200
- Hirschmann CSR-X-69
- AGi AG-R5100D/AG-R5200D
- Goldvision Slim-Surprise /Smart-Surprise
- Startrack 15-X
- Dansat X5/X6/G.11
- IDS Rumba S01/S04
- Vision X-200
- Threestar DVB-2005
- Echospace ES-6500-Ultra
- DVB 3023
- X-2007
- Comag, Chess SL-35S
- Metronic DirectBox3
- Engel BE-3500
- ClarkeTech 1200
- Traxis DSB-3500/DSB-4500 /DSB-4
Kush me ndihmon me ndonje zgjidhje per kete aparat?????