E-mailadressen en wachtwoorden van naar schatting tweeduizend Ziggo-klanten zijn via een botnet via phishing en het verspreiden van malware heeft gestolen. Dat bericht techsite Tweakers.

De Ziggo gegevens maken onderdeel uit van uit van een veel grotere groep combinaties van inloggegevens. In totaal gaat het om meer dan zestien miljoen combinaties. Het is zeker dat rond de tweeduizend combinaties van Ziggo-klanten door de botnet zijn buitgemaakt. Mogelijk er ook klantgegevens van andere Nederlandse aanbieders zijn gestolen. Het gaat volgens Ziggo om al oudere gegevens. Maar deze zijn nog wel te gebruiken als klanten in de afgelopen periode niet het wachtwoord hebben gewijzigd.

WachtwoordHet kabelbedrijf adviseert klanten dan ook het wachtwoord te wijzigen. Op deze manier kunnen kwaadwilligen niet meer met bij hen bekende gegevens inloggen. Om toegang tot bijvoorbeeld de persoonlijke klantomgeving te krijgen is namelijk naast het e-mailadres ook het goede wachtwoord nodig. Ziggo stelt nadrukkelijk dat hackers in geval niet direct via de servers en databases van het kabelbedrijf toegang tot de accounts gekregen.