De NTR zendt maandag 21 april, (tweede paasdag) om 21.50 uur op op Nederland 3 een herhaling uit van De Bende van Oss. Deze bekroonde en veel geprezen film van André van Duren was de openingsfilm van Nederlands Filmfestival 2011 en kreeg het record aantal Nominaties voor een Gouden Kalf namelijk 7.
De Bende van Oss tweede paasdag op Nederland 3
In De Bende van Oss spelen onder andere Sylvia Hoeks, Marcel Musters, Frank Lammers, Daan Schuurmans, Matthias Schoenaerts, Benja Bruijning, Pierre Bokma en Theo Maassen.

De Bende Van Oss
Het historische misdaaddrama De Bende Van Oss is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café.

Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet door gevallen is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. [Radio.NL]