De concurrentie op de tv- en telecommarkt is groot. Naast het aanbieden van eigen diensten wordt er steeds vaker gratis extra content aangeboden. Vodafone richt zijn pijlen op Netflix.

Vodafone is niet een voorloper bij het aanbieden van extra gratis content of diensten bij abonnementen. KPN was de eerste met gratis aanbieden van de online muziekdienst Spotify bij bepaalde Alles-in-1-abonnementen. Onlangs deed UPC hetzelfde met de eigen all you can watch-videodienst MyPrime. Nieuwkomer Sparql op de Nederlandse tv-markt biedt vanaf 25 april betaalzender HBO inclusief de diensten HBO GO en HBO on Demand in het basispakket aan.

NetflixVodafone is in gesprek met Netflix om in Europese landen waar de Amerikaanse online videodienst beschikbaar is deze gratis aan haar klanten aan te bieden. Netflix en Vodafone zijn naast Nederland ook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland beiden actief. De gesprekken over samenwerking zijn overigens net begonnen. In Nederland biedt Vodafone naast mobiele telefoondiensten waaronder snel mobiel internet via 4G ook Alles-in-1-abonnementen inclusief tv-diensten aan. De verwachting is dan ook dat Netflix na een eventuele overeenkomst bij mobiele- en Alles-in-1-abonnementen gratis beschikbaar komt.