Netflix gaat prijzen voor nieuwe abonnees verhogen

Netflix gaat de prijs voor nieuwe abonnees met een paar euro per maand verhogen. Dat laat het bedrijf weten aan de aandeelhouders. Abonnees die al een account hebben, blijven hun vaste prijs houden.


Netflix gaat prijzen voor nieuwe abonnees verhogen

Waarschijnlijk wordt het maandbedrag voor de videodienst met 1 of 2 dollar verhoogd in Amerika. Wat de prijs in Nederland gaat worden, is niet bekend. Waarschijnlijk zal het bedrag niet omgerekend worden, maar met 1 of 2 euro worden verhoogd. Met hoeveel de prijs wordt verhoogd wordt "afhankelijk van de markt."
Royale period
De prijsstijging moet nog dit kwartaal ingaan, zegt Netflix (PDF). De nieuwe prijs gaat alleen gelden voor nieuwe abonnees. Bestaande gebruikers van Netflix blijven de huidige prijs betalen, voor "een royale periode", aldus het bedrijf.
Geen invloed
Abonnees betalen nu 7,99 euro per maand. Daarmee kunnen zij onbeperkt films en series kijken. In januari werd de prijs in Ierland al verhoogd van 6,99 naar 7,99. Volgens Netflix had dat vrijwel geen invloed op het aantal nieuwe leden.
Winst
Netflix maakte de prijsverhoging bekend in tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers. Daarin meldt het bedrijf ook een omzet van 1,066 miljard dollar. Toch werd er op de internationale markt geen winst behaald. Dat komt volgens het bedrijf vanwege de uitbreiding naar meer landen in Europa, zoals Nederland. Zo'n uitbreiding kost veel geld, maar Netflix denkt dat die internationale markt "nog dit jaar" winstgevend zal zijn.