Haal het meeste uit Twitters nieuwe redesign

Was het nieuwe Twitter-design eerst alleen nog beschikbaar voor de Channing Tatums van deze wereld, nu kan iedereen zijn Twitter-feed updaten.


Haal het meeste uit Twitters nieuwe redesign


Als je nog niet bent overgestapt op het nieuwe design, je kunt het hier instellen. Je wordt vervolgens stap voor stap uitgelegd hoe je een nieuwe profielfoto kiest en een coverfoto instelt. Ook wordt je gevraagd om een tweet bovenaan je pagina te pinnen. Om het geheel er mooi uit te laten zien kun je voor je profielfoto het beste een foto van 400 x 400 pixels selecteren. De coverfoto moet tenminste 1500 x 500 pixels zijn voor het beste resultaat.

Kies het goede fotoformaat

Moeite met het uitkiezen van een goede grote coverfoto? Dan geeft Twitter op Flickr een set met header-foto’s die je kunt downloaden. Een keuze maken uit je favoriete tweets, dat zul je wel zelf moeten doen. Het nieuwe redesign ziet er behoorlijk Facebook-achtig uit. Het levert een aantal verbeterde functies, met meer opties tot het verpersoonlijken van je profiel. Verder gaat het zoeken tussen foto’s en video’s die je zelf hebt geüpload een stuk makkelijker dan voorheen.

Twee versies van de tijdlijn

Het nieuwe profiel laat zien welke nieuwe mensen je volgt, en geeft ook een verkleinde versie van de profielen van mensen die interessant zijn om te volgen weer. Je kunt er voor kiezen om iemands tijdlijn op twee verschillende manieren te bekijken: alleen hun tweets, of hun tweets en alle @replies.