Internet in Nederland bijna snelste van de wereld

De internetsnelheid in Nederland is n van de hoogste van de wereld. Het internet in Nederland is zo snel dat alleen Zuid-Korea en Japan hogere snelheden hebben. Gemiddeld halen we hier 12,4 Mbps, of 1,55 MB per seconde.


Internet in Nederland bijna snelste van de wereld


Dat blijkt uit cijfers van het 'State of the internet'-rapport van Akamai. Dat verschijnt ieder kwartaal en berekent de gemiddelde internetsnelheden per land.

Andere landen in de top 10 zijn Zwitserland, Tsjechi, Zweden en Letland. Amerika staat op de 10e plaats met een snelheid van 10 Mbps.Gestegen

De cijfers gaan over het laatste kwartaal van 2013. In 2012 stonden we op dat moment nog op de 6e plek. In dat jaar tijd is de gemiddelde snelheid van het internet met 38% verhoogd.


Azi

Alleen Japan (12,8 Mbps) staat nog boven ons, samen met als verre uitschieter Zuid-Korea, waar de gemiddelde internetsnelheid 21,9 Mbps haalt.


Percentage

Nederland heeft ook bijna het hoogste percentage van snelle verbindingen: maar liefst 45% van de internetverbindingen haalt snelheden boven de 10 Mbps. Ook hier staan alleen Japan en Zuid-Korea nog boven Nederland.