Drie keer zoveel winst voor Facebook

De nieuwe strategie van Facebook werpt zijn vruchten af: de omzet van het social media-bedrijf steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met zo地 72 procent.


Drie keer zoveel winst voor Facebook


Facebook laat weten dat ze over de eerste paar maanden van 2014 een omzet van 23,5 miljard dollar te hebben gemaakt. Niet slecht, want dat is zo地 72 procent meer dan een jaar eerder. Ook is het meer dan de analysten van het bedrijf hadden verwacht, die hadden ingeschat dat het bedrijf 2,36 miljard dollar zou binnenslepen.

Net zoveel gebruikers als China inwoners

Het is ook niet zo gek dat het bedrijf zoveel winst heeft gemaakt: Facebook heeft op dit moment bijna net zoveel actieve gebruikers als China inwoners heeft, zo地 1,28 miljard. Daarvan loggen 802 miljoen gebruikers bijna dagelijks in en dat doet 609 miljoen via een mobiel apparaat. Dat het advertentiemodel is aangepast draagt zeker bij aan de stijging van inkomsten: die zijn van 53 procent vorig jaar naar 59 procent van de omzet van dit jaar (tot nu toe).

Geen advertenties op WhatsApp

Verder is er goed nieuws voor WhatsApp-gebruikers: dit platform wordt niet opengesteld voor advertenties. De focus komt te liggen op het doorgroeien naar 1 miljard gebruikers.