Terug in de tijd met Google Street View

Elke dag nemen de Google Street View Cars gigantische hoeveelheden data waar die vervolgens op irreguliere intervallen worden gedeeld op Google Maps. Tot voor kort kon je op Google Maps alleen de meest recente afbeeldingen vinden, maar vanaf nu kun je ook terug in de tijd om oudere afbeeldingen te zien.


Terug in de tijd met Google Street View


Wanneer je je in de Street View interface bevindt, zie je nu een klein klokje op de pagina staan. Als je die eenmaal hebt aangeklikt krijg je een tijdlijn te zien die je een blik terug in de tijd geeft. Het ziet er naar uit dat de autos van Google zon twee keer per jaar langs dezelfde plek rijden. Dat verschilt wel een beetje per gebied: hele afgelegen plekken worden minder vaak bezocht dan drukke steden.

Digitale spiegel

In veel gebieden is Google vanaf 2007 begonnen met het opnemen van beelden met de Google Street View, dus echt historische beelden zul je niet tegenkomen. Google vertelt dat de update bij moet dragen aan het creren van een digitale spiegel en een archief van de wereld. Zo kunnen we de invloed van global warming bijvoorbeeld heel exact bijhouden.