RTL stopt de samenwerking met Vodafone in de joint-venture Sizz. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Sizz is een aanbieder van mobiele-abonnementen voor data en spraak.

Vodafone neemt het aandeel dat RTL Nederland via het dochterbedrijf RTL Ventures in Sizz heeft over. Vodafone heeft besloten dat vanaf 1 juni geen nieuwe Sizz-abonnementen meer kunnen worden afgesloten. Lopende abonnementen blijven tot het einde van het contract in werking. Daarna krijgen bestaande klanten een aanbod om naar een nieuw Vodafone-abonnement over te stappen. Voordeel van Sizz is dat klanten via mobiel internet gratis naar eerder uitgezonden RTL-programmaís kunnen kijken zonder dat men daarbij MBís uit de mobiele databundel gebruikt.

Missie geslaagdRTL en Vodafone zeggen in een gezamenlijke persbericht dat de missie van Sizz is volbracht. Met Sizz wilde men een specifieke doelgroep Ė jonge vrouwen Ė vertrouwd maken met smartphones. Voor RTL was daarnaast een doel om de consument met nieuwe activiteiten kennis te laten maken. Daarbij was video bekijken met de smartphone een belangrijk doel. RTL stelt dat men hierin geslaagd is. Sizz is volgens RTL baanbrekend geweest in een markt die zich razendsnel heeft ontwikkeld.