Een verslag van de festiviteiten in het kader van de eerste Koningsdag wordt door de NOS live uitgezonden via Nederland 1 en BVN. Het Koningspaar bezoekt Amstelveen en Graft-De Rijp.

De NOS zendt het bezoek van de Oranjes aan de Noord-Hollandse gemeenten tussen 09.45 en 13.45 uur rechtstreeks uit via Nederland 1. De koninklijke familie begint in Graft-De Rijp, aansluitend worden zij ontvangen in Amstelveen. Terwijl het koninklijk gezelschap van Graft-De Rijp naar Amstelveen reist, bespreekt presentator Astrid Kersseboom met koningshuisdeskundigen de resultaten van de eerste NOS Koningsdagenquête. Kersseboom kijkt bovendien met Kysia Hekster (NOS), Marc van der Linden (Royalty) en Remco Meijer (Volkskrant) terug het afgelopen jaar.

Graft-De Rijp en Amstelveen
Het koningspaar, prinses Beatrix en andere leden van de koninklijke familie komen om 10.00 uur aan in Graft-De Rijp. Daar wacht hun een kleine vaartocht, gevolgd door een wandeling door het historische dorpje met traditionele tussenstops met sportactiviteiten, oude ambachten, een wagenspel en andere historisch getinte taferelen. De koninklijke gasten worden vanaf 12.00 uur aan de hand van drie thema's door Amstelveen geleid. Die thema's zijn groen, sport en cultuur. Bij de ontvangst is een grote rol weggelegd voor de jeugd, en ook voor de internationale gemeenschap, die in Amstelveen vijftien procent van de bevolking beslaat.