Amsterdam brengt app uit voor Koningsdag

De gemeente Amsterdam brengt een speciale app uit voor Koningsdag morgen. De app 26 Appril is een initiatief van de gemeente en de politie, waarmee Koningsdagvierders praktische informatie over de stad kunnen zien, zoals waar zich activiteiten of toiletten bevinden en waar het op dat moment druk is.


Amsterdam brengt app uit voor Koningsdag

Amsterdam is een waanzinnig drukke stad tijdens het grote feest, zeker omdat het morgen ook mooi weer lijkt te worden. Een app die orde in die chaos schept is daarom geen overbodige luxe. Met de 26 Appril-app kunnen gebruikers dan ook precies zien waar het op dat moment druk is in de stad. De app waarschuwt daarnaast ook als er bijvoorbeeld zakkenrollers actief zijn in de stad of als er andere veiligheidsmaatregelen worden getroffen.


Activiteiten
Daarnaast is er veel informatie over Koningsdag in de app te vinden. Zo zijn er plattegronden waarop alle activiteiten staan aangegeven, maar ook waar bijvoorbeeld toiletten of EHBO-posten zijn.

Ook kunnen zij informatie vinden over het openbaar vervoer van en naar de stad, en gebruikers krijgen een alternatieve route voorgelegd als er vertragingen optreden.


Afgekeken uit Londen
Volgens de gemeente is de app afgeleid van een app die tijdens de Olympische Spelen in Londen ook werd gebruikt. Toen kon de drukte in de stad goed in kaart worden gebracht door te kijken waar alle gebruikers van de app zich bevonden. Daarvoor moet wel minimaal 2% van alle bezoekers de gratis app hebben gedownload, zegt de gemeente.

De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.