Koningshuis nu ook op Facebook te vinden

Koekhappen en spijkerpoepen zijn dan misschien best ouderwets, maar de koning gaat wel degelijk met zijn tijd mee. De koninklijke familie zit namelijk sinds dit weekend op Facebook. De pagina werd op Koningsdag gelanceerd.


Koningshuis nu ook op Facebook te vinden


De pagina zal gebruikt worden om af en toe foto's en video's van het koninklijk paar te plaatsen. Ook worden er activiteiten geplaatst die de Oranjes zullen ondernemen. De pagina is hier te vinden.


Drukke agenda

Er staan al een aantal recente gebeurtenissen op de pagina, zoals de nucleaire top in Den Haag van vorige maand, en van de Winterspelen waar Willem-Alexander en Maxima aanwezig waren.


Koningsdag

Het eerste bericht op de pagina is een foto van het koninklijk paar tijdens Koningsdag. Bij de foto staat de tekst: "We wensen iedereen vandaag een hele mooie #Koningsdag toe!". Ook is er een bericht geplaatst waarin het koningspaar iedereen bedankt voor een onvergetelijke Koningsdag.

De Oranjes plaatsen de berichten niet zelf op de pagina. Dat doet de Rijksvoorlichtingsdienst namens de koning.


Modern

Koning Willem-Alexander is groot voorstander van het gebruik van technologie. Bij zijn aantreden regelde hij al iPads voor de hele koninklijke hofhouding, en als hij in het buitenland zit tekent de koning wetten op een tablet.