Microsoft doneert 1 miljard om computers te kopen voor Amerikaanse scholen

Microsoft helpt het Witte Huis niet alleen met het ConnectED opleidingsprogramma door de kosten van Windows te verminderen – het geeft scholen ook geld om Windows PC’s te kopen.


Microsoft doneert 1 miljard om computers te kopen voor Amerikaanse scholen


Dat schrijft Engadget. Het bedrijf doneert 1 miljard om zich ervan te verzekeren dat kinderen genoeg technologie tot hun beschikking hebben om online technologische vaardigheden te leren. De donatie komt samen met nieuwe prijzen die PC’s betaalbaarder zouden moeten maken. Om te beginnen biedt het programma’s die computers van Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic en Toshiba voor minder dan $300 beschikbaar zouden moeten maken.

Educatie is belangrijk

Natuurlijk vindt Microsoft het niet erg om media-aandacht te ontvangen voor deze generositeit. Cameron Evans, Educatie CTO bij Microsoft, vertelde CNET dat ze hopen dat deze kinderen later ook Windows fans zullen blijven. Daar voegt hij wel aan toe dat opleiding en educatie veel belangrijker is dan de winst die het bedrijf met toekomstige aankopen van deze kinderen zal maken. Evans zegt daarnaast dat Microsoft met dit project het gat in technologiekennis wil dichten bij kinderen die in minder goed bedeelde gezinnen wonen.