Nederlandse politie ontraadt gebruik Internet Explorer

Ook de Nederlandse politie raadt inmiddels het gebruik van Internet Explorer af. ‘Gebruik het alleen als het niet anders kan, en in uitgebreide beveiligde modus’, waarschuwt Team High Tech op Twitter.


Nederlandse politie ontraadt gebruik Internet Explorer


Aanleiding is het grote lek in de browser van Microsoft dat dit weekend aan het licht kwam. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse veiligheid waarschuwde gisteren al dat het lek, dat volgens makers van beveiligingssoftware al wordt misbruikt door hackers, hele computersystemen kan infecteren.

Veilige alternatieven

Totdat Microsoft een oplossing heeft gevonden doen internetters er daarom goed aan een andere browser te gebruiken, zoals Chrome, Firefox, Safari en Opera. Dit zijn 'veiliger alternatieven', aldus het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie.

Oplossing

Microsoft gaf dit weekeinde aan hard te werken aan een oplossing. Die zal er echter niet komen voor computers die nog draaien op Windows XP. Microsoft staakte onlangs het onderhoud aan dat systeem, dat wereldwijd nog op 15 tot 25 procent van de pc's zou draaien.

Besmette website

Volgens Microsoft geeft het lek hackers toegang tot een computer als de gebruiker daarvan op een link naar een besmette website klikt.

Bron: ANP