De NOS besteedt veel aandacht en energie aan nieuwe digitale media. Na een eigen HbbTV-dienst experimenteert de NOS met applicaties die op de interactieve bril Google Glass te gebruiken zijn.

Lara Ankersmit hoofd digitale media bij de NOS maakte eerder aan Totaal TV bekend dat de NOS in een afrondende fase van eigen HbbTV-diensten is. Aan Broadcast Magazine maakt Ankersmit nu bekend dat de NOS experimenteert met de Google Glass-bril. Google Glass is in Nederland nog niet te koop, maar de verwachting is dat het moment dichterbij komt dat Google de interactieve bril op grotere schaal op de markt gaat brengen.

Twee appsDe NOS lijkt zich op twee diensten bij Google Glass te willen gaan richten. De Google Glass Reporter is een app die het journalisten mogelijk maakt om via Google Glass op locatie direct content en berichten te publiceren op NOS.nl. Bij de Google Glass Nieuws service gebruikt de NOS het geluid van Glass en niet zozeer het beeld. Met deze app kan de gebruiker direct het laatste Radio 1 Nieuwsbulletin beluisteren.