Facebook maakt anoniem inloggen op websites mogelijk

Facebook gaat het mogelijk maken om anoniem in te loggen op websites of apps zoals Spotify. Door de privacy van gebruikers beter te waarborgen hoopt het sociale netwerk dat meer mensen inloggen via Facebook.


Facebook maakt anoniem inloggen op websites mogelijk

Met de nieuwe functie hoeft de gebruiker geen persoonsgegevens meer te delen met de website of de app waar hij op inlogt. Dat meldde CEO Mark Zuckerberg gisteren op een conferentie voor ontwikkelaars
Informatie weggeven
Gebruikers kunnen nu nog bij veel apps en sites inloggen via Facebook, wat het inlogproces erg simpel maakt. Dat gebeurt bij bijvoorbeeld Spotify, maar duizenden andere sites maken er ook gebruik van. Op die manier moeten gebruikers de betreffende site of app wel toegang verlenen tot de informatie op hun Facebook-profiel, zoals hun vriendenlijst of aantal likes.
Privacyvriendelijker
Veel Facebookers laten zich daardoor tegenhouden om via Facebook in te loggen, denkt Zuckerberg. Dat moet veranderen door het inloggen privacyvriendelijker te maken. "We merkten dat veel mensen zich laten tegenhouden door functies die ze als opdringerig ervaren", zei de baas van het sociale netwerk.
10 miljard
Dat tegenhouden lijkt trouwens best mee te vallen - vorig jaar werd er ruim 10 miljard keer ingelogd via de Facebook Connect-functie. Overigens krijgt de website waar je inlogt geen informatie meer, maar voor Facebook zelf blijf je niet anoniem. Daar zien ze nog steeds op welke sites je inlogt en wat je daar uitspookt. Maar dat deden ze toch al. De functie wordt momenteel nog getest onder een kleine groep ontwikkelaars. Daarna wordt het uitgerold voor alle gebruikers