Disney print knuffels met 3D-printer

In China printen ze 10 hele huizen per dag, we zijn in staat bloedvaten te printen en gebruiken geprinte cameralenzen en zelfs werkende geweren. Maar bij Disney hebben ze iets nieuws verzonnen: daar printen ze sinds kort knuffels.Een nieuwe 3D-printer, die werd ontwikkeld door de Carnegie Mellon-universiteit en Disney Research, kan van wol zachte, knuffelbare objecten printen.

Net als een naaimachine

Het apparaat lijkt op een kruising tussen een 3D-printer en een naaimachine en werkt ook ongeveer op dezelfde manier. Hij naait wol door een los stukje vilt en kan zo 3D-objecten als kleren, hoeden en knuffelbeesten in elkaar zetten. De structuur lijkt op dat van een breiwerk.Zachte robots

De techniek zou ook goed van pas kunnen komen bij het maken van zachte robots, die heel geschikt zijn voor de interactie met mensen. Met dit idee in gedachten wordt er verder onderzoek gedaan naar 3D-printen met verschillende andere materialen, zodat er bijvoorbeeld een van binnen harde arm kan worden gemaakt met een zachte buitenkant.

Nieuwe materialen

Deze printers bieden veel voordelen ten opzichte van normale naaitechnieken en kunnen worden gebruikt met allerlei nieuwe materialen, aldus Disney Research. Wij zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat voortaan alle knuffels worden geprint.