Losse onderdelen van Google Glass kosten samen $80

Leuk hoor, zo’n Google Glass voor 1500 dollar. Maar als je alleen voor de onderdelen zou moeten betalen, zou de bril slechts 80 dollar kosten. Dat is nog eens een behoorlijke winstmarge.


Losse onderdelen van Google Glass kosten samen $80In het begin van het bestaan van Google Glass werd de bril alleen gebruikt door developers, zogenaamde ‘Explorers’. Voor het gewone publiek bood Google de bril op 15 april een dag te koop aan, voor het astronomische bedrag van $1500. Bij Teardown.com haalden ze de bril uit elkaar.

Losse onderdeeltjes

Alle losse onderdeeltjes werden bij elkaar opgeteld zijn slechts $79,78. Daarvan kost de processor het meest, maar met een kostprijs van $13.96 is die nog steeds goed te betalen. In de optelsom worden de kosten van het in elkaar zetten van de bril niet meegerekend en ook de kosten voor het ontwerpen en de investeringen moeten terugverdiend worden.

De prijs klopt niet

Google heeft al een reactie gegeven op de teardown en aangegeven dat de prijs niet klopt, maar het bedrijf wil verder niet reageren. De vraag is of de prijs van de bril gehandhaafd blijft als de bril voor iedereen verkrijgbaar is.

Foto: Teardown