Snapchat voegt chatten en videobellen toe

Met Snapchat kun je vanaf vandaag meer dan alleen foto’s versturen: de app voegt nieuwe features toe. Voortaan kun je met de applicatie ook chatten en krijg je er een videofeature bij, waarmee je ook kunt videobellen met je vrienden.Dat maakt de aard van de app opeens heel anders. Want waar je voorheen vaak meerdere apps terug moest sturen om te reageren op een grappige foto van een vriend of vriendin – met slechte foto’s van jezelf en een reactie in het tekstbalkje – is het nu een stuk makkelijker om te antwoorden. Jezelf beperken tot een beperkt aantal tekens is leuk in het begin, maar je komt er al snel achter dat je toch wel tenminste 140 nodig hebt om echt iets leuks te kunnen zeggen.Gewoon chatten

Maar dat is nu verleden tijd. Als je in het vervolg naar rechts swipet op een naam van een vriend in de Snapchat-inbox kom je in een reguliere chat terecht. Je kunt hier tekstberichtjes in schrijven, snaps versturen en foto’s en video’s vanuit je album op je telefoon verzenden. Stickers zul je er helaas niet vinden.

Videobellen

En het leukste komt nog: er is ook een nieuwe button onderaan het scherm. Als deze blauw wordt dan betekent dit dat diegene op dat moment het scherm met je berichtjes geopend heeft op zijn of haar telefoon. Als je vervolgens op deze knop drukt begin je met bellen. Als de andere persoon antwoordt dan zie je beide schermen op je telefoon, die van je vriend in het groot op je scherm en wat je eigen camera vastlegt in een thumbnail rechts onderin. Je houdt, net als bij het bekijken van een Snapchat, je vinger tegen het scherm gedrukt. Wil je van front- naar back-camera wisselen? Dan sleep je je vinger naar de bovenkant van je scherm.

Grote veranderingen

Vrij grote veranderingen dus voor de applicatie en de vraag is of de gebruikers er blij mee zullen zijn. De update is nog niet beschikbaar in de Play Store of de App Store, maar zou later vandaag moeten komen. Om te beginnen met chatten is het waarschijnlijk noodzakelijk dat beide gebruikers de app hebben geüpdatet, dus het kan nog wel even duren voordat je de nieuwe functies kunt testen.