De Nederlandse publieke omroep (NPO) heeft bij de meeste radiozenders die het via het digitale radioplatform DAB+ uitzendt een datakanaal met informatie en beelden toegevoegd.

De informatie die de NPO via DAB+ aanbiedt bestaat uit beelden waarop verschillende soorten informatie te lezen is. Buiten Nederland maken al langere tijd meerdere radiozenders die via DAB+ uitzenden van deze zogenaamde DAB+ Slideshow-techniek gebruik. De informatie die de NPO biedt gaat verder dan alleen informatie over de radiozender en het radioprogramma. Ook wordt het laatste nieuws, weer en verkeer via DAB+ aangeboden.

Speciale radioDe NPO biedt de beelden via de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6, NPO Top 2000 en NPO Nieuws 24 aan. Tot voor kort testte NPO DAB+ Slide Show periodiek alleen via NPO Radio 1. De beeldinformatie kost de NPO 32 kbps bij elk uitzendslot. Dat is de helft van de bandbreedte die NPO-radiozenders via DAB+ gebruiken. Voor ontvangst en gebruik van de beeldinformatie is een hiervoor geschikte DAB+ radio nodig. De meeste DAB+ radio’s met een gekleurd beeldscherm beschikken over deze mogelijkheid.