RTL nieuwsanker Rik Nieman heeft in de talkshow van Humberto Tan een preview gegeven van de modernisering en totale vernieuwing die RTL nieuws met ingang van maandag 5 mei ondergaat.

Het RTL nieuws vervangt dan na zeven jaar alle oude logo's en studio's en gaat ook vanuit deze studio's alles in HD-kwaliteit uitzenden. Dat deed RTL Nieuws al een paar weken, maar dan vanuit tijdelijke noodstudio's waarmee RTL de NOS voor is.

Nieuwe urgente uitstraling
RTL Nieuws komt met een modernere en urgentere (waar Margreet Spijker niet meer goed bij paste) uitstraling. De eerste uitzending met de nieuwe identiteit wordt maandagavond gepresenteerd door Merel Westrik en Rick Nieman. Ook RTL Z, Editie NL en RTL Weer en Verkeer krijgen een nieuwe studio, huisstijl, leaders en geluid. Voor de nieuwe weervrouw Nicolien Kroon is het ook meteen een vuurdoop. Rik Nieman legt uit dat nieuwsgaring door de consument met alle nieuwe media en het internet is veranderd. RTL heeft zich daarom voor het decor-ontwerp en de nieuwe manier van nieuws verdiepen laten inspireren door een iPhone.