KPN gaat versterkt het zenderaanbod van Interactieve TV vanaf 2 juli met drie zenders van Disney Channels Benelux. Dit zijn Disney Channel, Disney XD en Disney Junior.

De drie Disney tv-zenders stonden hoog op het verlanglijstje van een deel van de KPN-klanten. KPN is op dit moment de enige grote Nederlandse tv-aanbieder die nog geen enkele Disney-zender doorgeeft. De komst van de drie Disney-zenders bij KPN valt vrijwel gelijk met het moment dat Disney Channels Benelux vijf jaar geleden het Nederlandse tv-landschap met analoge en digitale doorgifte bij UPC betrad.

1,4 miljoen huishoudensDoor de komst bij UPC breidt Disney Channels Benelux het bereik van 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens uit. Bij KPN komst Disney Channel op voorkeuzepositie 19 in de zenderlijst. Disney XD is via kanaal 32 te bekijken. Disney Junior neemt bezit van plek 51 in de zenderlijst van KPN Interactieve TV. Op de drie kinderkanalen zijn originele films en series uit de Disney mediabibliotheek te zien. Net als bij andere Nederlandse aanbieders de komende maanden het geval is, komt er naast het Nederlandse geluidskanaal ook een Engels geluidskanaal bij Disney Channel bij KPN beschikbaar.