CanalDigitaal breidt net als TV Vlaanderen op 6 mei het HD-pakket verder uit. Nieuw in het aanbod is sportzender EDGE Sport HD dat hoofdzakelijk zogenaamde extreme sporten uitzendt.

Naast EDGE Sport HD keert bij TV Vlaanderen ook het tweede kanaal van de Europese sportzender Eurosport terug. Eurosport 2 verdween vorig jaar uit het zenderaanbod van TV Vlaanderen omdat eigenaar M7 Group S.A de Duitse verspreiding van de internationale versie van deze sportzender niet langer kon gebruiken. De Nederlandse versie van Eurosport 2 HD die M7 Group S.A via eigen satellietcapaciteit op de Astra3-satelliet doorgeeft mag om uitzendrechtentechnische redenen niet door TV Vlaanderen aangeboden worden. Eurosport bezit van enkele sportevenementen waaronder het Duitse Bundesliga voetbal alleen de uitzendrechten voor Nederland. TV Vlaanderen heeft in een nieuwsbrief aan haar klanten aangekondigd dat de internationale versie van Eurosport 2 vanaf 6 mei in het zenderaanbod van de abonnementen Basic en Basic + terugkeert.

EDGE Sport HDTevens gaat TV Vlaanderen het HD-kanaal EDGE Sport HD in alle zenderpakketten aanbieden. Op dit HD-kanaal worden 24 uur per dag actiesporten als BMX, surfen, snowboarden en freestyle motocross uitgezonden. Bij CanalDigitaal is EDGE Sport HD vanaf het Familie HD-pakket te bekijken. EDGE Sport HD is te ontvangen via de Astra3-uitzendfrequentie 11.739 GHz V 27500 2/3 DVB-S2 8PSK te ontvangen. De internationale versie van Eurosport 2 is via 12.722 GHz H 22000 5/6 DVB-S2 8PSK op de Astra1-satelliet te ontvangen.