Google haalt bewerkmogelijkheid uit Google Drive-app

Google gooit online bewerkingsdienst Google Drive op de schop. Voortaan kunnen gebruikers in de Drive-app voor Android en iOS geen documenten meer bewerken. Daarvoor moeten zij naar de speciale apps voor Google Docs en Google Sheets toe, die Google niet lang geleden uitbracht.


Google haalt bewerkmogelijkheid uit Google Drive-app

Dat meldt Android Police, dat een installatiebestand van de nieuwe app kon testen. In de nieuwe Drive-app heeft Google de functie om documenten aan te passen verwijderd. In plaats daarvan krijgen gebruikers de melding om de nieuwe apps te downloaden die Google speciaal voor zijn officepakket heeft gemaakt: de Docs- en de Sheets-app.
Geen verschil
Tekst bewerken in de nieuwe office-apps lijkt overigens precies op het werken in de oude Drive-app, dus een verschil is niet te zien. De nieuwe apps zijn direct vanuit de browser te installeren.
Meer controle
Waarom Google gebruikers forceert zijn nieuwe apps te gebruiken, is niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk wil het bedrijven met de nieuwe apps meer controle houden over wat gebruikers binnen de app allemaal doen. De zoekgigant bracht vorige week de Docs en Sheets-apps uit. Een speciale app voor Googles eigen presentatiepakket, genaamd Slides, komt er nog aan.