UPC heeft in het eerste kwartaal van 2014 een licht klantverlies geleden. Daar staat tegenover dat er sprake was van digitale groei waardoor de omzet van het Nederlandse kabelbedrijf stabiel bleef.

In de voorgaande kwartalen verloor UPC ook klanten. In de eerste drie maanden van 2014 keerden 16.300 klanten UPC de rug toe. Daarmee is UPC Nederland in Europa binnen Liberty Global het bedrijf met het grootste klantenverlies. Ook in Belgi en Ierland verloor Liberty Global klanten. UPC verkocht wel meer gebundelde abonnementen aan klanten waardoor het aantal verkochte abonnementen steeg. UPC heeft iets meer dan 1,6 miljoen klanten.

Digitale groeiVoor UPC is vooral belangrijk dat er sprake is van digitale groei. Het aantal klanten dat digitale tv bij het kabelbedrijven afnemen steeg met 5900 tot 1.114.000. Omdat UPC in vrijwel alle gevallen aan de digitale tv-klanten een interactieve mediabox levert, hebben deze direct toegang tot andere soms lucratieve video on demand-betaaldiensten. En daarvan is de op 1 april gepresenteerde all you can watch-dienst MyPrime. Met MyPrime biedt UPC haar klanten toegang tot ruim 1.000 films en ruim 1.000 afleveringen van tv-series. De dienst is gratis onderdeel van de Power of Extra Power pakketten. Klanten met andere pakketten kunnen MyPrime bestellen voor 6,50 per maand. Klanten die vanaf september 2013 Power of Extra Power pakketten inclusief Horizon Mediabox hebben gekocht, krijgen automatisch en kosteloos MyPrime toegevoegd. UPC verwacht voor de toekomst veel van de combinatie van Horizon als standaard mediabox met MyPrime.

Analoge tvHet aantal klanten dat via de primaire televisie analoog naar tv-zenders kijkt daalde met 22.500 naar 501.400. Nu het aantal analoge kijkers blijft dalen, komt het moment steeds dichterbij dat UPC het analoge zenderaanbod gaat inkrimpen. Vrijgekomen ruimte kan voor meer digitale diensten gebruikt worden. UPC wil zelf nog geen uitspraken doen over inkrimping en/of uitschakeling van het analoge zenderaanbod. Eerder liet UPC wel aan Totaal TV weten dat er voor 2014 geen grootschalige wijziging van het analoge tv-aanbod verwacht wordt.