Is Google Fiber op weg om een grote internetprovider te worden in de VS?

De bewoners van Kansas City zijn er klaar voor: na een enquête waren 50% van de huishoudens in de stad bereid om over te stappen op Google Fiber. Dat zou Google best wel eens over de streep kunnen trekken om de dienst in de komende jaren verder over het land uit te breiden.


Is Google Fiber op weg om een grote internetprovider te worden in de VS?


Goed nieuws voor inwoners in de VS die hoopten dat de nieuwe Google Fiber breedbandpakketten van $70 per maand voor 1Gbps naar hun woonplaats zouden komen: Google zou wel eens een grote internetprovider kunnen worden, volgens onderzoeksbureau Sanford Bernstein.

50 procent van de markt
Analysten Carlos Kirjner en Peter Paskhaver publiceerden de resultaten van een door-to-door survey dat liet zien dat Google zo’n 50 procent van de markt in handen zou kunnen krijgen in de volgende drie tot vijf jaar. Google Fiber’s breedband pakketten zijn zo’n 50 tot 100 keer sneller dan de gemiddelde snelheid die de gemiddelde klant nu haalt en kost maar $70 per maand.

Serieuze concurrent
Gebaseerd op deze resultaten in Kansas City geloven de onderzoekers dat Google de dienst over zo’n 30 miljoen huishoudens zou kunnen verspreiden in de komende jaren. Daarmee zouden ze een serieuze concurrent vormen voor bestaande kabel en internetaanbieders.