Reddit-gebruiker krijgt US Army-drone thuis afgeleverd

Dat is nog eens een leuk cadeautje: een Reddit-gebruiker kreeg door een foutje van UPS een drone van het Amerikaanse leger thuis gestuurd, ter waarde van $350.000.


Reddit-gebruiker krijgt US Army-drone thuis afgeleverd


Reddit-gebruiker Seventy_Seven verwachte eigenlijk een bankdruk-apparaat, maar kreeg in plaats daarvan een Puma AE Drone thuis gestuurd. Die was eigenlijk bestemd voor de National Oceanic and Atmospheric Administration (de NOAA), die deze drones gebruikt om milieurampen mee in kaart te brengen.

Domme fout

Op het pakketje waar de drone in zat verpakt, stond netjes het juiste adres en telefoonnummer van de NOAA vermeld. Door een domme fout van UPS kwam deze bij de Reddit-gebruiker terecht. Na het eerste telefoontje met UPS werd zelfs beweerd dat het pakket wel juist bezorgd zou zijn. Pas toen er op Reddit en op diverse andere techblogs melding van werd gemaakt, werd er contact gezocht met NOAA.

17 miljoen pakketjes

De reactie van UPS: ze bezorgen dagelijks 17 miljoen pakketjes en daarbij gaat er wel eens iets mis. De NOAA heeft contact opgezocht met Seventy_Seven en wil de gebruiker persoonlijk bedanken. De drone is inmiddels weer in handen van UPS, die hem nu hopelijk wel bij de juiste geadresseerde aflevert.