Uit de zogenaamde SKO Light-rapportage van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat het Nederlandse muziekkanaal 192TV de kijkcijferhit onder digitale themakanalen in april is geweest.

192TV werd door iets meer dan drie miljoen Nederlanders n of meerdere keren voor korte of langere tijd bekeken. Dat was vooral te danken aan tv-aanbieders KPN en Ziggo die het muziekkanaal als etalagekanaal aan alle tv-klanten aanbood. Hierdoor kreeg 192TV een potentieel groter bereik van meer dan twee miljoen huishoudens. 192TV had ook speciaal de programmering aangepast en scoorde goed met Top 100 overzichten uit van de 60s, 70s, 80s en Magic of Disco, maar ook met de Top 40s van Songfestival hits, The Cats - omdat de Volendamse formatie in april 50 jaar geleden voor het eerst optrad - en Abba dat veertig jaar geleden met Waterloo het songfestival won. En van de best bekeken specials was echter de Top 40 Nederlandstalig met Gerard Cox als presentator.

Niet bij CanalDigitaal en Tele2192TV is in Nederland bij de meeste aanbieders in overwegend aanvullende zenderpakketten aanwezig. Dit komt omdat het muziekkanaal een doorgiftevergoeding aan tv-aanbieders vraagt. Hierdoor kan 192TV met een minimaal aantal reclameonderbrekingen uitzenden. Het populaire muziekkanaal is vooralsnog niet bij CanalDigitaal en Tele2 te ontvangen. De gesprekken met beide aanbieders over doorgifte lopen al langere tijd. Het is onbekend of en zo ja wanneer 192TV voor klanten van deze aanbieders beschikbaar komt.