Het digitale basiskanaal FOX zet een nieuwe troef in om kijkers naar de zender te lokken. De zesdelige Star Wars-filmsaga in de komende weken op zondagavond op FOX te bekijken.

FOX heeft na bijna een jaar uitzenden nog steeds grote moeite om kijkers aan zich te binden. Met live-uitzending van wedstrijden uit de Eredivisie wist FOX met gemiddeld rond de 500.000 kijkers het best te scoren. Van de reguliere programma’s is The Simpson met gemiddeld iets boven de 100.000 kijkers het meest bekeken. Het wekelijkse voetbalprogramma met Toine van Peperstraten en Jan van Halst blijft ondanks uitgebreide beelden uit Eredivisie, Premier League en Serie A nog ver van het aantal kijkers van The Simpsons vandaan.

Star WarsMet het uitzenden van zes Star Wars films hoopt FOX de komende zondagavonden vanaf 20.00 uur meer kijkers aan zich te binden. Het heeft hiervoor de uitzendrechten van de zesdelige Star Wars-filmsaga van Disney gekocht. Star Wars werd bedacht door George Lucas en geproduceerd door Lucasfilm, dat in 2012 werd overgenomen door The Walt Disney Company.

UitzendschemaDe zes films zijn niet chronologisch gefilmd, maar FOX zendt de Star Wars-films uit in de volgorde waarin de gebeurtenissen plaatsvinden:

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) – 18 mei

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) – 25 mei

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) – 1 juni

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) – 8 juni

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) – 15 juni

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) – 22 juni